Gekås

ja då e man hemkommen sen ett tag tillbaka från en spontan resa till Gekås. :) fick sällskap utav Alexandra. å det var inga problem att fylla min vagn. :) men endast med behövande saker!

fick köpt en hel del julklappar me, skönt!!! har avverkat hälften. kan bli en sväng till till Gekås. får se här senare in på månaden om man orkar eller inte.

men nu ska jag slänga i mig en frukt eller två, sen blir det sängen för min del.

imorn ska jag börja dagen med att gå på fotmassage, ska inte sitta fel! :)

adios gott folk!

till stan

då har man klippt en kund idag, e ledig resten av dagen för jag å Markus ska fixa lite ärenden...
har precis käkat lunch, en god höstsoppa fick det bli. :) grått å burrigt ute e det!! rena rama höstkänslan! 
om en sväng ska vi in till Borås, där vi först ska till "barnvagncentralen" å hämta hem resten av det som vi har köpt, som har varit restat. å så ska vi köpa lite andra smågrejer.
sen blir det en sväng till Markus farfars grav. ska tända lite ljus å lägga dit en fin höstblomma!
sen får vi se om det e nåt mer vi kommer på som vi ska uträtta när vi ändå e inne i stan.

hörs senare....


34 veckor




en vild söndag

idag har jag å Markus sovit ut, å skönt var det!!! det var gott att få den timmen extra nu när man fick dra tillbaka klockan. :)

annars idag har jag tvättat lite, å ska fortsätta med det. 1 maskin till ska i.

sen har jag lagat lite vilt idag, en älgstek som blev supergod, å till det blev det kokt potatis, gele å saltgurka. en riktig lyxig å god söndagsmiddag. vi fick middagsbesök utav Markus pappa. efter det blev det kaffe å Marabou mjölkchoklad med smak av mintkrokant. :) mumsigt mätt e jag nu!!! :)

har i mellan varven me fått fixat i ordning alla mina "1000" recept. lagt dem i plastfickor å in i en pärm. så skönt att det äntligen e fixat. nu hittar man allt mycket lättare, å recept som man har glömt av, så nu ska det lagas lite andra grejer... :)

å om en sväng ska vi slänga upp en hylla i tvättsugan. Markus e å hämtar en skruvdragare hos hans pappa. han kunde ju haft med sig den men vi glömde helt av detta.

annars ikväll blir det lugnt å skönt.... en mysig hemmakväll helt enkelt. :)

ciao.

34 veckor

nu har jag gått 34 veckor!!! :)

i v.35 händer det här:




Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

källa:babycenter.com


jag tycker det e så dumt att dem skriver hur mycket man förmodligen har gått upp i vikt..... jag har endast gått upp 5 1/2 kg. så vissa har gått upp mindre å vissa har gått upp mer. våra kroppar fungerar ju verkligen olika. det kan ju göra folk nervösa att läsa om dessa vikt siffror.... inget e rätt eller fel. bara ungen mår bra å att man följer sin viktkurva.

Nu om en sväng kommer Jimmie, Christina, M...

Nu om en sväng kommer Jimmie, Christina, Melvin å Gabriel på middag. Ska bli skojsigt!!! :) Hörs mer imorn...


Nu om en sväng blir det en tur till Götebo...

img_9810 (MMS)

Nu om en sväng blir det en tur till Göteborg, rättare sagt till svenska mässan. Där det e "hus å villa" mässa! Å vi har sällskap med Linus, Frida, Jimmie, Christina, Melvin, å Gabriel. :) ska bli mycket trevligt.


Jag gjorde mig en fiskbensfläta... :)

img_5698 (MMS)

Jag gjorde mig en fiskbensfläta... :)


Nu har jag vart å jobbat på Kinna IBKs hem...

img_2691 (MMS)

Nu har jag vart å jobbat på Kinna IBKs hemmamatch. Dem vann!!! 10-7, sååå gött!


Today

img_8903 (MMS)

Today


Nu ska vi iväg å fixa ett faderskapstestam...

img_2168 (MMS)

Nu ska vi iväg å fixa ett faderskapstestamente. :)


Lite glögg e aldrig fel... :)

img_0384 (MMS)

Lite glögg e aldrig fel... :)


3 ÅR!!!

idag har jag haft min blogg i 3 år!! vad tiden går!!! :)
å idag den 27 oktober fyller lilla söta Sigrid 2 år!!! :)

vi var där igår å fira henne :)


här öppnar hon paket, jag får slänga in ett handtag :)

sötis... :)

hon fick en jeansklänning, leggings, tallrik set med bestick å muggar å gryta, turspennor å ritblock. hela ritblocket tog slut igår.... hehe :)


efter jobbet idag var jag iväg på massage, behövligt!!! sen när jag kom hem hoppade jag in i duschen, smet ner i mina myskläder, å har nu ätit kvälle. ska mysa ner mig i soffan nu under filten å bara gotta mig framför tv:n.

imorn e det äntligen fredag. först jobb, sen e det innebandy som gäller. imorn har Markus å laget hemmamatch. å jag ska ta hand om inträdet å stå i kiosken. jag får hjälp utav Ullrika. så det ska bli mycket trevligt! :)

hörs mer imorn gott folk!!!

Anmälan e gjord på vinterdäcken... Nya e b...

Anmälan e gjord på vinterdäcken... Nya e beställda. Försäkringsbolaget går in med 4000:- iaf, så det får man vara glad över att man får en liten slant. Närmare 5000:- går däckerna på. Hoppas bara att vi kan få tag på ett par hyffsade begagnade fälgar för ett vettigt pris. För 4 nya blir det ytterligare 2400:- Tråkigt att detta ska ske nu bara.... Ska ju som sagt lämna in bilen på service me. Tjohoo!!!


SUCK!!!

jag blir sååååå trötter.... däcken e borta! å vem e skyldig?? det kan man fundera på.... e det han som gick i konkurs eller e det nya ägarn???
undra om man kommer nån vart med den här affären. så jävla surt bara när man har 4 nya vinterdäck. :(
kul om man inte får igen några, å måste införskaffa sig ett par nya. lagom kul nu innan bebben kommer, julen å allt.

ska försöka släppa detta för resten av kvällen, svårt.... men men.
ska luta mig tillbaka i soffan å kika på TV.

en ny dag imorn väntar... adios!!!

Skulle vara ute i god tid trodde jag å bes...

Skulle vara ute i god tid trodde jag å beställde tid för att byta däcken på bilen... Kommer dit idag, å vad e det som händer.... Jo, dem hittar inte våra däck! Fan.... Orka! Hoppas verkligen dem hittar dem.


Today

img_3674 (MMS)

Today


Nu har jag å älsklingen kollat på Hangover...

Nu har jag å älsklingen kollat på Hangover part 2. Men snart blir det sängen, e trött!!! Hörs mer imorn... Natti


Ny vecka å första dan avverkad... :) en lu...

Ny vecka å första dan avverkad... :) en lugn dag. Jobbat lite på förmiddan å lite på eftermiddan. Imorn har jag sovmorgon, börjar 10. Å efter min första kund ska jag åka till Fritsla å byta bildäcken. Gott å fått fixat det innan det blir försent!


kvällsmys

kom hem vid 19.30 från Lerum. det var mycket trevligt å få träffat dem idag :)

nu ikväll blir det mys med älsklingen med dipp, gurka å morötter framför tv:n :)

hörs mer imorn...

33 veckor

nu har jag gått 33 veckor.... 7 veckor kvar! :) nice!

det här händer i v.34



Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av smärta i höfterna.

källa:bebycenter.com

Today

img_2973 (MMS)

Today


Vaknat... Vill ta mig upp, kissenödig, ver...

Vaknat... Vill ta mig upp, kissenödig, verk i ryggen, men orkar inte! Å nu känner jag av lite hunger oxå, å en aningens kaffesug.... :) får helt enkelt försöka ta mig upp.....varmt å skönt under täcket som gör det ännu svårare. :)


jag å min kära!!!

snart blir vi 4 :)


jag, Markus, Maja å Bebben :)

LOVE YOU!!!!

var tvungen

:)

var tvungen å slänga in detta söta kort på mig å min barndomsvän Amelie, hon som gifte sig i somras som jag fixa i ordning :)

titta så mörkhårig jag var när jag var liten. har bara blivit ljusare å ljusare med åren....weard!


söta vi e :)

en tur till Lerum

det får bli bättre bilder på min inredning en annan dag här. jag tog kort med Iphonen så det blir tyvärr inte så bra. men ska ta med våran systemkamera en dag.

imorn har jag bokat träff med familjen Burwall. :) ska bli mysigt!!! så det blir en tur till Lerum imorn. så händer det nåt skoj i helgen....

nu har jag ätit, städat, duschat...så nu ska jag ta mig en te å krypa ner i soffan med en film.

hörs mer imorn. adios!

En liten bättre bild...

img_0211 (MMS)

En liten bättre bild...


Lite mörkt med mobilen tyvärr men en liten...

img_2276 (MMS)

Lite mörkt med mobilen tyvärr men en liten glimt får ni se av gardinerna jag sydde igår. :) längderna e smårutiga i rött å vitt, å hissgardinerna e rödvit randiga. :)


redan lördag

igår hann jag inte tänka på bloggen. efter jobbet igår, så åkte jag å handla sen när jag kom hem så satte jag igång med att sy gardinerna till köket. å jag höll på till 00.00, så i 6 timmar satt jag å sydde. :)
men jag blev klar, å bra blev det!! :)
jag ska ta kort sen så får ni se...

idag har jag haft besök utav familjen min. jag slängde ihop en smarrig kladdkaka å till det serverades hallon, banan å vaniljglass.

resten av dagen ska jag inte göra nåt särskilt. snart dags för lite lunch, sen ska jag städa hemmet, å efter det blir det bara att ta det lugnt. ta en dusch å kolla på en film. Markus e iväg å spelar match i Falköping så han kommer inte hem förrän senare ikväll.
en väldigt lugn å skön helg.... jag gillart! :)


En bättre bild på min nya höstkappa som ja...

img_5933 (MMS)

En bättre bild på min nya höstkappa som jag har väntat på i 7 veckor... :) lagom att få den nu när det har blivit kallare ute :)


Today

img_4246 (MMS)

Today


Hemma å seg. Blev inte bättre efter kvälls...

Hemma å seg. Blev inte bättre efter kvällsmaten. Det blir soffan resten av kvällen. Så underbart med fredag imorn! :) vad veckorna springer iväg... Idag fick jag köpt tyg till köket. Så det ska jag sätta igång med i helgen. Markus jobbar hela helgen, så blir det hemma mys med mig själv! Tycker det e sååå skönt ibland att bara få vara. Har inte det behovet att hela tiden va med nån eller göra nåt. Kan bero på att man jobbar så mycket med folk å ljud, så kan vara skönt att bara kunna få sitta lugnt å höra sina egna tankar.... :)


Klädd i min nya vinterjacka :) supernöjd!!

img_2216 (MMS)

Klädd i min nya vinterjacka :) supernöjd!!


Today

img_4861 (MMS)

Today


fixerar sig?

i början av vecka 32 så började jag känna lite till å från molnande verk nere i bäckenet... läste lite på nätet på symtomer när barnet fixerar sig. för veckan innan berättade min barnmorska att han hade dratt sig ner i bäckenet, men var fortfarande ruckbar. så mina symtom som jag känner av sen förra veckan stämmer överrens med vad en fixering kan kännas som.
så vi får se vad barnmorskan säger nästa gång vi ska dit. det blir om 2 veckor. :)
kanske han har fixerat sig... :)


en mysig kväll...

... med en massa tända ljus! :)

en lugn å skön dag har det vart.

sover ju sådär som jag gör varje natt.... brukar ligga vaken mellan 5 å 7, sen brukar jag fått somna om en sväng innan man ska upp... men efter att jag fått en lugn å skön morgon, så åkte jag å Markus å handla.
sen var det matlagning som stod på schemat.

sen åkte jag om jobbet en sväng, å efter det var det dags för ännu en föräldrargruppen träff. :)

men nu e vi hemma igen, å har tänt upp hela övervåningen med en massa ljus, mysigt! :)
en lugn kväll framför tv:n att se fram emot! :)

ciao!

Today

img_1899 (MMS)

Today


Denna dagen gjord.... Det gick undan!!! :)...

Denna dagen gjord.... Det gick undan!!! :) har jobbat hela dagen. Så idag har det inte hänt så mycket förutom att jag har fortsatt med tvättningen. 2:a maskinen e igång nu. Igår hann jag bara med 3 maskiner, å har minst 2 maskiner kvar att avverka. :) Imorn e jag ledig under förmiddagen, skönt! Har bara nån klippning efter lunch. För sen efter det så e det dags för föräldrargruppen. Å mina kladdkakemuffins som jag bakade igår som jag ska ha med mig blev jättegoda!!! :) Adios sålänge!!


Nu för en stund sedan har gästerna gått. S...

Nu för en stund sedan har gästerna gått. Så nu om en sväng blir det film med älslingen! :) en riktig lugn å mysig kväll...


underbart

det e såååååå underbart att få uträttat nåt som har legat å gnagt ett tag... nu e våran baksida redo för vintern... :) det blev en rejäl skillnad. har tyvärr inga kort. men rent å snyggt blev det!! :)
fick tom putsat fönstrerna utvändigt på baksidan, så nu behöver jag inte tänka på det heller. :)

snart ska jag ladda för lunch, e vrålhungrig. idag blir det våran favvosoppa, det passar bra nu efter att man har vart ute å grejat, å lite höst känsla på det!

sen vid 16-tiden kommer syrran (Michan) förbi på fika. å till fikat ska jag baka kladdkakemuffins. :) som jag även ska ha med mig till föräldrargruppen på onsdag då det e min tur att ta med mig fika. :)
hoppas nu det blir gott bara.

hörs senare ikväll!

Särö hus

lite kort från våran vistelse på Särö hus... :)




i bubbelbadet

daniel å sandra

markus gottar sig i bubbelbadet. :)

ansiktsmasken på å perfekt att man har med sig sitt avlastningsbord vart man än går.... :) hehe

vårat rum


var inte jätteflitig med kameran tyvärr. men några kort blev det! :)

måndag

har myst till det med en massa tända ljus här på övervåningen..... men nu efter att markus har fått i sig frukosten ska vi bege oss ut å fixa i trädgården. ett måste nu! det finns ingen återvändo! :)
ska faktiskt bli skönt att få det gjort!

annars idag e det inte så mycket planerat. ta det lugnt.... eller a, kom på att det finns en del här inne att ta hand om, nämligen TVÄTT!!! har kört igång den första nu av 5-6 maskiner. så vi kommer nog inte bli sysslolösa.

hörs senare!


32 veckor

min mage har allt växt lite på dessa 2 veckor sen vi tog kort sist :)



hemkomna å......

.......sega efter vistelsen på Särö hus.

det tar ens krafter att bara ha det gott!! jag sov sådär oxå, som jag gör varje natt nu för tiden. det värker lite här å där å man får byta sovställning titt som tätt!
men värst e min smärta/verk jag har i mitt innelår... men det e bara att härda ut. men jäkligt ont har jag. det e nåt fruktansvärt jobbigt att bara vända sig, vrida sig när man sover. att lyfta ett ben å ta på sig sockarna eller skorna. allt jag gör med benen så tar det emot. å den smärtan e olidlig!!!

men en underbar tripp har vi haft. det e jättemysigt på Särö hus. nåt att rekomendera. :) lugnt å stillsamt... nåt man behövde nu!

nu efter middan så skulle vi palla oss ut å fixa i trädgårn men både jag å Markus e helt slut, å vi e lediga imorn så vi skjuter på det tills imorn. å imorn måste vi göra det för sen ska det bli dåligt väder igen. det ser bedrövligt ut här på baksidan. rena rama ghetto hemmet.

nu blir det en film å mys i soffan... kort från helgen lägger jag in imorn.
ciao!

32 veckor


nu har jag gått 32 veckor... :) det vill säga 8 veckor kvar.

i vecka 33 händer det här:







Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens position – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och fixerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.


källa:babycenter.com

Nu har vi haft en underbar dag här på särö...

Nu har vi haft en underbar dag här på särö hus, badat å njutit på spat, å avslutat det hela med en 3-rätters. :) sen har vi spelat spel. Men nu e det läggdags! Hörs mer imorn när vi har landat i Kinna igen. :) natti...


Godmorgon :) Idag ska bli en helt underbar...

Godmorgon :) Idag ska bli en helt underbar dag!!! :) jag, Markus, Sandra, Daniel & Carola ska till Särö hus på spa å övernattning. Ska bli otroligt skönt!!! Vi gav denna trippen till Carola (Markus å sandras mamma) i 50-årspresent! Så nu blir det att avverka en god frukost, å sen packa lite, fixa lite lunch, sen bär det iväg.... Hörs senare!


Today

img_6232 (MMS)

Today


godmorgon fredag

eller a, godmiddag får man nästan säga nu :)

har inte sovit så här länge... jag har vart vaken sen 03.30, så det e lugnt. kunde inte somna om efter det. så frustrerande...

idag blir det hyffsat lugnt över dan, ska åka å handla om en sväng. å fixa lite småärenden.

sen ikväll ska jag kika på Markus när han å laget har hemmamatch i innebandy. hoppas dem tar hem det. hade vart riktigt skoj. dem har tatt hem sina 2 första matcher nu, så det har börjat bra iaf. :)

imorn ska vi iväg på SPA! :) wwwweeeeeiiiiiii.... berättar mer om det imorn.

hörs senare...

Ligger i sängen nu å kikar på tv... Efter ...

Ligger i sängen nu å kikar på tv... Efter jobbet så vart jag iväg å fota Markus innebandylag Kinna IBK. Efter det har det bara vart lugnt... Skönt! Jag har långhelg nu me, ska bli helt underbart! :) börjar jobba först på tisdag igen.


Jag, bebben å Maja myser framför tv:n i so...

img_8144 (MMS)

Jag, bebben å Maja myser framför tv:n i sovrummet!! :)


Nu ett besök hos syrran, Michan. Vi ska kä...

Nu ett besök hos syrran, Michan. Vi ska käka lunch ihop, efter det blir det jobb till 19. Ciao sålänge!!


Today..... Nu ut i höstsolen!!! :) lovely!!

img_2398 (MMS)

Today..... Nu ut i höstsolen!!! :) lovely!!


Maja sitter i fönstret å myser!!! :)

img_9231 (MMS)

Maja sitter i fönstret å myser!!! :)


6-4 slutade matchen, e hemma nu å har hunn...

6-4 slutade matchen, e hemma nu å har hunnit med en nattmacka. Nu ligger jag i sängen å ska snart släcka lampan!! Natti...


E i Varberg nu å kikar på warberg IC- Stor...

img_8827 (MMS)

E i Varberg nu å kikar på warberg IC- Storvreta. Lite uppvärmning inför 3:e perioden å Warberg leder nu med 5-3 :)


Today... Nu ser ni lite av den nya hårfärg...

img_4493 (MMS)

Today... Nu ser ni lite av den nya hårfärgen. :)


Underbara väder!!! Äntligen blå himmel å s...

Underbara väder!!! Äntligen blå himmel å sol! Behövs här nu... Å det ska hålla i sig hela helgen som det ser ut nu, men man vet ju aldrig!! Skulle börjat dagen idag med att gå på massage, men i morse fick igång mig själv som vanligt nu för tiden, å åkte å tvätta bilen vår. Å det var behövligt!! Så nu e den fin som fisken både in å utvändigt. Skönt! En till grej avklarad som man kan stryka på listan. :) Nu har jag tatt mig en behövlig dusch, å strax blir det lunch, efter det så e det dags för första träffen med föräldrargruppen. Spännande..... :) Hörs senare gott folk!


GILLAR!!!



jag älskar denna fotosessionen med Therese Jonsson. :)

en dag till

ja då var en dag till avverkad!!! :) å imorn e jag ledig!!! såååå underbart gott! men en händelserik dag väntar imorn. :)

först ska jag på en underbar massage hos grymma Carola Särnbäck!!!
sen blir det hem å duscha, å fixa lite käk.

kl.15.15 ska vi på första träffen med "föräldrargruppen", spännande! :) det håller på till 17.15.

sen drar vi ner till Varberg tillsammans med Simon å Stina å ska kolla när Warberg IC möter Storvreta. ska bli kul.


Today

img_1873 (MMS)

Today


Idag har det gått undan... Var ledig under...

Idag har det gått undan... Var ledig under förmiddan så fick städat klart hemmet å fixar lite ärenden. Började jobba kl14 å var hemma vid 19 tiden. Imorn e jag oxå ledig under förmiddan så då ska det fixas lite fler ärenden. Finns alltid nåt å fixa! Här ligger man inte på latsidan så fort man e ledig, full rulle! Men så länge jag orkar så kommer jag att hålla på. Just nu håller lillknorren på för fullt me, brås efter mamma sin :) herregud vad han brötar, kör karate med sig själv, hehe :) Nu e det sängdags, hörs mer imorn. Natti!


Today

img_9389 (MMS)

Today


Mina gamla stickade tröjor som jag hade nä...

img_8839 (MMS)

Mina gamla stickade tröjor som jag hade när jag var bebis, som jag nu ska tvätta upp å se om det går att återanvända till bebben vår! :)  Har en massa mer men dem andra e lite för tjejiga.


helt slut i kroppen

a, nu efter allt slitgöra idag så känns det i min stackars rygg!! :) har ju fått upp gardin stången + gardinerna som jag även sydde idag. plus att jag har städat nedervåningen idag me. övervåningen tar jag imorn.

tur det att jag ska på en underbar massage på onsdag... eller a, underbar å underbar, det vet i fan! det känns ju när Carola trycker på alla dessa knuter jag har över hela min rygg å nacke. men en mycket behövande massage!

e ledig under förmiddan imorn,, ska bli sååå skönt! få sova ut...

nu blir det dags för kvälle, å en film.
adios!

Å det jag döljer e det här... Skönt att sl...

img_3047 (MMS)

Å det jag döljer e det här... Skönt att slippa se eländet!!!


Klar, betydligt mycket bättre!!! :) skönt!

img_0947 (MMS)

Klar, betydligt mycket bättre!!! :) skönt!


Maja e go hon, hon gillar att ligga på all...

img_9058 (MMS)

Maja e go hon, hon gillar att ligga på allt som prasslar. Å just nu e det tygpåsen på köksbordet. :)  Där hon inte får vara....


v.32

under v.32 händer det här:



Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Den ökade mängden underhudsfett gör bebisens hud slätare och mjukare.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, ska testiklarna nu ha vandrat ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

källa:babycenter.com

31 veckor

oj oj oj, jag säger det igen... vad fort det går!! skönt det i för sig! men nu börjar det ju ändå närmare sig med stormsteg!!
jag börjar bli nervös över hur jag har tänkt med jobbet... hehe :) har inbokade kunder fram till den 3:e december. :) sista veckan har jag streckat så länge... får se när vi närmar oss hur det ser ut om jag kan jobba nåt under den veckan. kan ju ha fått å jag kan ju orka stå kvar å jobba in i det sista. för kan ju lika gärna gå över 2 veckor. men som jag verkligen inte hoppas på.

han e fortfarande igång där inne, en härlig känsla!:) det kommer nog bli en hurtig liten krabat!!! så som han håller på! :) nu börjar det smått trycka mot revbenen, inte så att det gör ont, men lite obehagligt ibland, särskilt när man sitter ner.

söndag

nu e det kallt ute.....brrrr!! första frosten e här.... nu går det undan alltså! idag ska jag bara vara hemma, ska bli såååå skönt!! ska bo i mina pyjamas byxor hela dagen. ska fortsätta med att sy klart gardinerna till tvättstugan. å försöka hänga upp gardinstången i taket. sen ska jag storstäda hemmet. behövligt igen! å till detta ska jag lyssna på grym musik å sjunga så högt så att fönsterglasen spricker... eller så hinner grannarna före... hehe :) jag hinner la ta kol på dem med min hemska stämma!! haha

Läggdags.... Nu e vi hemkomna från kalas,...

Läggdags.... Nu e vi hemkomna från kalas, där vi var i borås å fira Markus pappa å farmor. :) Efter det vart vi förbi Pia å Andreas en sväng. Men nu blir det läggdags, e jättetrött!!! Hörs mer imorn... Natti!


Inviger den nya symaskinen idag :) funkar ...

img_8426 (MMS)

Inviger den nya symaskinen idag :) funkar finfint!


Efter en liten stund efter att jag släckte...

Efter en liten stund efter att jag släckte lampan å skulle sova, bröta det till i magen min... Fick gå till toaletten å där satte det igång i båda ändarna :) Inte sååå gott!!! Käkade räkor igår, så det var dem som antagligen inte var bakteriefria... Fan!!! Ska man ringa till restaurangen å berätta? Tror jag kommer göra det!! Det e ju förbannat illa av dem att servera dålig mat, inget bra ryckte från min sida efter denna händelse! Annars var det väldigt gott! Men tyvärr vinner inte det över dålig mat! Urk!!!!! Efter två besök på toan, fick jag äntligen sova. Sov som en stock hela natten, helt utslagen efter att fått tömt hela magen. Nu ska jag börja på med att sy gardiner/kappa till tvättstugan. :) kommer bli sååå bra. Hoppas jag iaf! Inte varje dag jag syr... :/ Ciao så länge!


Kom hem för en stund sedan, jag å marina v...

Kom hem för en stund sedan, jag å marina var förbi en Tapas restaurang, kommer inte ihåg nu vad den heter men det var jättegott!! :) sen vart det bio," whats your number" tror jag den hette. En romantisk komedi. Helt ok! En tjejfilm. Passade oss perfekt! :) Nu e det läggdags...Hörs mer imorn, Natti!


Nu drar jag å marina in till borås på lite...

img_0500 (MMS)

Nu drar jag å marina in till borås på lite käk å bio! :)


Today


Dagen har bara rullat förbi...

Oj, vad klockan har tickat förbi fort idag!! :)
Började dagen med ett besök hos barnmorskan, å allt såg fortfarande toppen ut!! Hon säger det varje gång, "åhh vad fin mage du har" :) å jag ligger fortfarande precis på normalstrecket. Det rullar på så fort, hänger knappt med... På söndag e det bara 9 veckor kvar :)

Annars idag har jag jobbat på...

Har glömt att ta kort på mitt hår... Men ska försöka fixa det imorn.

Nu ska jag torka ur byrån som jag montera upp igår. Så jag kan lägga i lite smått å gott till bebben. :)

Hörs mer imorn...


dagens händelser:

idag har jag fått klippt mig å gjort kopparguldiga slingor i mitt hår. Alexandra på jobbet var snäll å hjälpte mig med detta. :)
kort på håret får ni se imorn...
annars idag har det vart jobb.

nu när jag kom hem slängde jag ihop byrån till bebben. den blev fin, men ska bara köpa nya knoppar för dem man fick me e jättefula å plastiga.

nu ska jag bara slappa resten av kvällen!
ciao!

30 veckor



Today


Resultatet

Nu får det allt bli en nattmacka :)


Bakar bröd... :)

Nu efter jobbet har jag vart duktig, eller håller på att vara duktig! :)
Just nu håller jag på att baka bröd. Närmare sagt, "grekiskt lantbröd". Har aldrig gjort detta innan, så hoppas denna e god. 2 limpor blir det. :)
Sen blir det sängen för min del, småslappa framför tv:n. E jättetrött!

Imorn ska jag klippa mig å få gjort lite slingor... Mer säger jag inte, resultatet får ni se imorn :)
Adios!


Today


Dagens lunch

Panerad rödspätta, våran favvo!!! :)


En go start på denna dag!!!

Idag vart jag hos läkarn, det e mitt bäcken å foglossningar som spökar... Dem kan fixa sjukskrivning till mig sen om jag känner att det inte går att jobba 100% men enveten som jag e ska jag försöka. Men får se längre fram, hur man känner sig. Måste ju lyssna på kroppen nu.
Sen åkte jag till Thail Lei å fick en underbar fotmassage. :)
Strax blir det lunch, å sen efter det jobb. Hörs mer ikväll!


Ikea

igår som sagt så var jag på Ikea. fick handlat lite grann... :) en byrå till barnrummet, matta till barnrummet, taklampa till barnrummet. sen fick jag äntligen hittat snygga mattallrikar. :) vi har vart så trötta på våra grå, så nu blev det vita, rektangulära. :) det som var slut i den serien var acceterna, så dem får jag köpa in nästa vända dit! :) å så blev det lite annat smått å gott... idag har det vart jobb, en seg å trött måndag. imorn e jag ledig under förmiddagen, först kl.10 ska jag till läkarn å kolla min ishias, så jag kan få ett intyg. å sen efter det blir det fotmassage, å jag längtar!! e verkligen behövligt!!! sen blir det jobb under eftermiddagen. adios sålänge!

vad händer??

varför kan man inte lägga upp kort?? varför krångla nu....? skulle lägga upp kort på min mage, men får se om det funkar imorn istället...

v.31

nu e det måndag å ny vecka, det vill säga att jag har gått in i v. 31 idag. å då händer det här:



Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram. Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Today

img_1028 (MMS)

Today


En händelsrik dag

Nu om en kvart kommer Michan å hämtar upp mig. Vi ska till marina å c/o på fika. :)
Sen blir det hemåt å småfixa lite, sen på eftermiddan drar jag å marina till Ikea. Jag ska kika på byrå, mattor å hyllor till barnrummet. Å lakan oxå...både till våran säng å bebbens. :)
Hörs senare...


E å kollar på min syster son Adam när han ...

img_8041 (MMS)

E å kollar på min syster son Adam när han spelar tennis match. Han står längst bort. :)


Oj då, tröjan räckte inte till visst :) he...

img_0247 (MMS)

Oj då, tröjan räckte inte till visst :) hehe... Ska ut å fixa till lite längs med gången fram till förrådet å fram till ytterdörrn, få bort all ogräs... Kan bli lite kallt om magen om man ska ut så här. :)  Efter det iaf så blir det en varmdusch å kalas i Överlida där vi ska fira min syster son oliver som har fyllt 8 år. See ya later!


Fredagen i helhet

Ja, nu vart vi hemma igen... :)
Men vi tar det från början.... Har jobbat en liten sväng idag, slutade vid 16, så då vart det raka vägen hem å påbörja smörgåstårtan. :) sen var det dags att bege sig hem till Jimmie å c/o, å lämna av tårtan. Grabbarna åkte iväg till samlingen. Lite senare åkte jag å Melvin ner å kika på innebandymatchen. Dem vann med 10-6 :) gött! Så efter det var dem värda lite smörgåstårta.
Å den vart nog lyckad, dem sa att den vart himla god!! :) kuligt!

Nu e det läggdags, en dag att vänta imorn me, full rulle. Hörs mer imorn. Natti...


RSS 2.0