Det ser väl inte fel ut...:) ska bara låta...

img_4103 (MMS)

Det ser väl inte fel ut...:) ska bara låta den svalna lite sen så ska jag ta en första tugga i den... :) mmmm


Å nu har denna dagen rullat förbi me.... D...

Å nu har denna dagen rullat förbi me.... Det går så jäkla fort, hänger inte med. 2 dagar kvar att jobba! :) Imorn går vi in i en ny månad, december å den sista för i år. :) 1 månad jag kommer vara mammaledig. Nu ska jag griljera skinka, här e vi tidigt ute. Men här hemma gillar vi att njuta av det nu under advent å jul. Efter julen e man ju så trött på allt vad julen innebär... Så det ska bli mycket smarrigt!!! Å så kommer det lukta såå gott me! :) ha en fin kväll!! 


Today

img_6351 (MMS)

Today


Tisdagen redan förbi, å jag har inte hunni...

Tisdagen redan förbi, å jag har inte hunnit mig in hit förrän nu.... Sorry!! Det har vart full rulle idag, å på lunchen var det matlagning som gällde å sen efter middan blev jag så trött så jag vila lite innan det var åter jobb på schemat. Nu e jag hemkommen igen, å vi har ätit kvälle. Resten av kvällen blir lugn... Ska bli gott! :)


ännu en dag

ja, då har måndagen rullat förbi... :)

3 & 1/2 dag kvar att jobba detta år. känns helkonstigt. men det ska bli otroligt gott oxå. e ju inte helledig så länge, exakt 1 månad bara... men en mysig tid nu att vara ledig på. jul å allt... :)

har ätit lite kvälle nu, å ska strax sätta igång att vaxa mina ben, så man kanske känner sig lite fräsch på BB sen när det e dags att åka in. :)


från igår...jag å min runda boll... ursäkta min vresposition :) hehe

hörs mer imorn

in i v.39

idag gick jag in i v.39.

denna veckan händer det här:




En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång.


källa:babycenter.com

38 veckor




Måndag, å ny vecka... Det vill säga att ja...

Måndag, å ny vecka... Det vill säga att jag går in i vecka 39 idag. :) å sista arbetsveckan för detta året. :) sen e jag åter igen på jobbet 2:a januari lite småtimmar. Ett pressat schema men tyvärr ett måste, har inget annat val. Egen företagare!!! Just nu e jag hemma hos syrran, å vi ska käka lunch ihop. Sen blir det lite mer jobb! Hörs mer ikväll!


Hemma igen sen några timmar tillbaka... Vi...

Hemma igen sen några timmar tillbaka... Vi har bara tatt det lugnt, myst framför tv:n, druckit glögg å ätit lussebullar å pepparkakor. :) mysigt nu med alla tända ljus å adventsljusstakar. :) om en sväng blir det en film. Hörs mer imorn.


Har precis haft besök utav Marina å Sigrid...

Har precis haft besök utav Marina å Sigrid. :) har fikat lite... Om en sväng ska jag åka till Jimmie, Christina, Melvin å Gabriel. Markus har vart med Jimmie idag å hjälpt han med att lassa ved å kört hem det till dem, så han e redan där... :) ska bli mysigt att träffa dem, å så hoppas jag att få se lite gnista från deras nya braskamin. :) hörs senare...


1:a advent :) mysigt!!! Fast inte när man ...

img_2595 (MMS)

1:a advent :) mysigt!!! Fast inte när man tittar ut.... Ursch vilket väder!


Nu vankas det kalas... :)

img_9402 (MMS)

Nu vankas det kalas... :)


Fixar med lunchen nu....det går i ett. Eft...

Fixar med lunchen nu....det går i ett. Efter vi har ätit drar älsklingen på innebandymatch i Annelund. Själv ska jag slänga mig i duschen. Ikväll vankas det kalas hos bror i Borås. Vi ska fira hans frus dotter Elin som fyllde 19 år igår. Markus kommer dit efter matchen. Hörs senare gott folk!! :)


Yes, då har man vart duktig idag igen.... ...

Yes, då har man vart duktig idag igen.... :) efter frukosten så satte jag igång med att baka en ny sats med lussebullar. :) gjorde dem mindre denna gången. Men vet inte vad jag gör med degen?!?! För det jäser som aldrig förr. Så dem blev hyffsat stora denna gången me. En riktig bullmamma e jag.... redan! :) hehe


myskväll

gud så trött jag har vart idag... mycket e la vädrets fel... grått å regnigt!

nu när jag kom hem efter jobbet så fick jag fixat upp lite lagom med julpyssel här hemma.... lika bra att få upp det nu, så e det gjort! sen har vi inte tid :)

resten av kvällen blir det bara mys här hemma med älsklingen. film, popcorn å en massa goda frukter... :)

ska ställa mig vid spisen nu å fixa tomtegröt!!! ska bli underbart gott! en härlig fredag va?! :)

våran lille grabb...

....i min runda boll som mage :)




julfint här hemma...

:)






en mysig tid nu tycker jag :) ska bli mysigt med en liten bebis snart me!!! :)
e det nån som kan fatta att det redan e 1:a advent på söndag?

Jag å Zezz myser i soffan här på jobbet!!!...

img_6992 (MMS)

Jag å Zezz myser i soffan här på jobbet!!! Goding... :)


världens chans just nu....skiter sig!! :(

åhhhhhh, det e inte sant!!! varför just nu?? i fel tid å läge för mig. fick mail från "Style by Tyra", som ville ha med mig nu under December på en jättestor releasefest med modevisning, dansuppträdande och liveuppträdande.
Det kommer bli årets fest.
dem har kikat på mina makebilder å ville ha med mig till att sminka inför å under festen. Världens chans ju!!!
skelle få pengar å få marknadsföringTyras blogg.  
skjut mig vilken jävla miss! åhhh, varför just nu. hade detta eventet vart en månad tidigare så hade jag ju kunnat vara med. men nu blir det lite tajt...ska ju ha enligt beräknad tid om 2 1/2 vecka... :(

Får innerligt hoppas att det kommer fler chanser! Hade vart grymt kul! :)


det rullar på...

...å det rullar iväg...

servicen på bilen blev dyrare än vad vi hade räknat med. dem såg att bromsklossarna var nerslitna där fram. å bromsvätskan var det för hög halt på så det behövde återgärdas. så istället för 2200:- blev kostnaden 4700:-, som hittat!!! :/

aja, man vill ju ha bromsarna i funktion så det var ju bara att fixa det. så man får nästan vara glad att det var dags för service så detta upptäcktes i tid, innan man kanske hade råkat ut för en olycka...

annars idag har det vart jobb, fick även handlat en sista julklapp till syrran. så ska sätta mig in å slå in den nu. :) kan nog bli en glögg på det å en lussebulle. :)

ciao sålänge!!

Kolla vad som stod på jobbet när man kom d...

img_6587 (MMS)

Kolla vad som stod på jobbet när man kom dit... :) mums mums!!! Min söta moster som fixa så fint!


Här hemma har det redan blivit adventsmysi...

img_8281 (MMS)

Här hemma har det redan blivit adventsmysigt!! :)


Då e man hemkommen från Gekås. Fick inhand...

Då e man hemkommen från Gekås. Fick inhandlat det mesta i julklappsväg, lite kvar. Men vet vad jag ska köpa så det ska nog lösa sig ganska snart, det mesta imorn redan. Nu ska jag slå in lite julklappar å fixa lite glögg. :) hörs mer imorn.


God morgon!! Idag e jag som sagt ledig und...

God morgon!! Idag e jag som sagt ledig under förmiddagen. Ska ta in advents å jul grejerna å kolla vad man har å vad man behöver köpa in. Sen ska jag slänga in bilen på en tvätt, mer än behövligt kan jag lova!!! Sen senare i eftermiddag kan det bli en tripp till Gekås. Ska inhandla dem sista julklapparna. Måste få gjort det nu, kommer inte ha tid till det sen. Men nu en kaffe! Å lite mys i soffan framför Tv:n. :)


Idag har jag inte hunnit med nåt annat än ...

Idag har jag inte hunnit med nåt annat än jobb... Precis innan lunch så fick jag klippt mina toppar utav Alexandra, å jag klippte hennes. Så nu e vi redo för julen. Å jag e redo för att vara mamma. :) hehe... Imorn e jag ledig under förmiddagen, skönt! Redan onsdag imorn me, galet vad fort det går.... :)


Today

img_4080 (MMS)

Today


Det var skönt med lite massage, den sista ...

Det var skönt med lite massage, den sista på ett tag nu... :) efter jag vart där så åkte jag om Jasmine som var på hemmaplan över dagen. Det blir tyvärr några månader mellan träffarna, men när vi ses så känns det som vi sågs igår. Å det älskar jag med våran vänskap!!! :) nu kommer vi nog hinnas ses i jul me. Häng i soffan i nån timme till sen e det dags för sängen... Ciao!


Dagen började med att jag missade massagen...

Dagen började med att jag missade massagen. Det e för mycket i mitt huvud nu. Hade inte ens skrivit in det i mitt bokningsblock på jobbet, så det var därför jag missade det. Men fick en ny tid idag. Så ska åka dit snart. Behöver det verkligen, så det var gott att det löste sig. :) annars idag har jag jobbat. Imorn börjar jag kl.11, ska bli skönt med sovmorgon.


37 veckor

nu har jag gått 37 veckor :)
å som jag skrev i ett tidigare inlägg så natten till torsdagen den 17 november så kilade han sig fast nere i bäckenet. så nu e han fixerad!! :)

i vecka 38 händer det här:




Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.

källa:babycenter.com

SMS-inlägg

img_8364 (MMS)


Här hemma luktar det mums mums!!! Precis b...

img_4631 (MMS)

Här hemma luktar det mums mums!!! Precis bakat klart lussebullarna. Men oj så stora dem blev.... Glömmer alltid att jag ska rulla dem hälften så stora som jag vill ha dem... Eftersom dem jäser till det dubbla efter det. :) aja, riktigt saftiga å goa blev dem. :) ska baka en till sats i veckan, å då ska jag göra dem hälften så stora. Har även hunnt med att putsa fönstrerna, har endast spelrummet kvar på nedervåningen. Det tar jag imorn. Har även skrubbat diskkornet i tvättstugan å dammat av å gjort i ordning där inne... Känns gott. :) så nu e det endast BB väskan kvar å den ska jag ta tag i här om en stund.


Söndag.... Halve dan gången redan... Än så...

Söndag.... Halve dan gången redan... Än så länge har det vart en lugn dag. Markus pappa har vart här på fika. Å just nu e det matdags. Sen ska jag fixa iordning nere i tvättstugan. Å börja packa min väska till BB. Har inte fått tummen ur än! :) ska först förresten baka lussebullar. Det ska jag köra igång med nu innan allt det andra. Hörs lite senare... :)


Sängen nästa.... Efter kalaset idag blev d...

Sängen nästa.... Efter kalaset idag blev det en tripp till Christina, Jimmie, Melvin å Gabriel. Där vart det käk å mys häng!!! Mycket trevligt!!! Som vanligt med dem!!! Lovely friends! Åhh vad vi längtar nu tills våran lille krabat kommer! Nu när man får mysa å se lille Gabriel. Han har blitt så stor nu, 3 månader nu, tiden går såååå fort!! :) nu e det nanedags. Hörs mer imorn....


God morgon!!! :) milt å grått ute, å det s...

God morgon!!! :) milt å grått ute, å det ska det vara hela helgen... Idag ska vi på kalas, ska fira Leon som fyller 6 år nästa lördag. Så det blir en vecka tidigare... Annars idag får vi se vad som händer. Markus jobbar åter imorn. Hörs senare...


Åhh vilken match Kinna IBK gjorde ikväll!!...

Åhh vilken match Kinna IBK gjorde ikväll!!! Grattis grabbar! 10-8 vann dem me. Å riktigt snygga mål. Tur att jag var där å såg den. Det blir en kort sväng i soffan, sen blir det natten för min del! :) trötter...


Det visste ni inte va, att jag har självly...

img_4782 (MMS)

Det visste ni inte va, att jag har självlysande ögon om nätterna.... :) hehe


Ögonen går i kors, natten till idag har in...

Ögonen går i kors, natten till idag har inte vart rolig... Låg vaken sen kl.04.00. Kunde inte somna om, å det känns nu. Helt slut!!! Men det går inte å hänga läpp för det. Har saker att stå i nu efter jobbet. Kom precis hem. Ska damma å städa toaletterna. Sen så e vi klara med veckans städning. Ska oxå påbörja med att kika lite på vad jag vill ha med mig till BB. Så man inte glömmer nåt viktigt! Sen lite efter 18 så drar jag till Skene å kollar när Kinna IBK har sin hemmamatch. Markus jobbar dygn idag så han e inte med men kul å kolla ändå. Men efter det blir det nog raka vägen till sängen. Å hoppas på en god nattsömn. Ciao sålänge!


Kolla in...:) underbar kvällsmat!!! Grilje...

img_8748 (MMS)

Kolla in...:) underbar kvällsmat!!! Griljerad skinka på mackorna å hemmagjord tomtegröt! :) mmmmmmm


En minitv (samsung surfplatta) samtidigt s...

img_2509 (MMS)

En minitv (samsung surfplatta) samtidigt som man fixar gröten... :) perekt!


Idag efter lunchen väntade ett besök hos b...

Idag efter lunchen väntade ett besök hos barnmorskan. :) nu har lillfisen kilat sig fast i bäckenet. Å jag e nästan säker på att det var det jag kände av igår kväll å inatt. För jag hade sammandragningar... Men håll dig gärna inne i 2 veckor till, för mamma har kunder att ta hand om. :) allt såg som vanligt bra ut!!!! :) skönt skönt!!!


Today

img_4305 (MMS)

Today


Oj, denna dagen flög förbi fort! Idag har ...

Oj, denna dagen flög förbi fort! Idag har jag mer eller mindre vart ledig. Under förmiddagen så gjorde jag lite ärenden. Fixa lite lunch sen kom Marina förbi på fika. :) efter det vänta jobbet. Men nu e jag hemma å ska fixa lite glögg å mysa ner i soffan resten av kvällen. Hörs mer imorn. Adios!


Nu e det sängdags!! Vi fick tag på det vi ...

Nu e det sängdags!! Vi fick tag på det vi skulle, skönt att den trippen e gjord! Nu e det bara att sikta in sig på dem sista julklapparna. Sen e jag redo för bebben... À lite fix e det här hemma me. Hörs mer imorn. Natti...


En underbar dag kan man säga! :) helt speg...

img_0240 (MMS)

En underbar dag kan man säga! :) helt spegelblankt på sjön!


Today

img_1484 (MMS)

Today


Godmorgon, nu har man stigit upp, dags för...

img_6867 (MMS)

Godmorgon, nu har man stigit upp, dags för lite frukost, sen ska fixa i ordning mig. Får hoppas Markus hittar vägen ut ur sovrummet me snart! :) sen bär det iväg mot Ikea!!


jobbat en sväng

nu har jag kommit hem från jobbet.... jobba 2 1/2 timme. lite lagom :)

dags för lite kvällsmat, å TV på det. imorn blir det en sväng till Ikea med älsklingen. ska köpa lite gott å blandat!

hörs mer imorn! ciao!

36 veckor



rund å go!!! :)

Skulle vart på jobbet fortfarande, men min...

Skulle vart på jobbet fortfarande, men min 2:a kund kom inte, hade glömt av tiden. Så jag åkte å handla, behövdes!! Så nu e jag hemma, å en långlunch väntas. Härligt! E fortfarande trött. Igår skulle jag tatt tag i fönstrerna, men orka inte lyfta ett finger så jag myste hela dan i soffan i mina myskläder. :) ska piggna till nu med en kaffe, å sen vika lite tvätt. See ya!


En nyttig tallrik till kaffet för en gångs...

img_9921 (MMS)

En nyttig tallrik till kaffet för en gångs skull, kan behövas efter en sån helg som denna. :)


Today

img_2246 (MMS)

Today


36 veckor

nu e jag "fullgången", så nu e det ingen fara att bebben kommer. fast det vill jag inte. 3 veckor till iaf vill jag ska gå för jag ska jobba 3 veckor till! :)
man e "fullgången" mellan v.37-42. får man innan så e man "underburen" å efter så e man "överburen".

det här händer i v.37:



Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är upp till 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar med blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls. A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).


källa:babycenter.com

God morgon söndag!!! Fortfarande trött sen...

God morgon söndag!!! Fortfarande trött sen den långa fullspeckade gårdagen. Vid 3 tiden åkte jag, Mona å Roxana hem till mig. Jag svira om å sen drog vi vidare å hämta upp Michan å sen Marina. Sen var det raka vägen till Göteborg. Vi käka jättegod mat på restaurang "Vivaldi" å sen vart det vidare till Scandinavium å kika på "Ladies night". Som åter igen var riktigt bra! :) Jag ligger fortfarande i sängen å drar mig, å det ska jag fortsätta att göra ett tag till.... Så hörs lite senare.


Nu har vi vart nere å kikat på när grabbar...

Nu har vi vart nere å kikat på när grabbarna å Malin spela sina matcher. Dem förlora alla! :) det e synd att inte vissa lag begriper att det e "skoj å ploj", att dem orkar vara så seriösa. Det e trist! Vi e tillbaka hemma hos Mona å dem nu, jag, Markus å Mikael iaf. Jag å Markus ska lägga oss å vila lite nu, ögonen svider. Det blev inte så mycket sömn inatt. Å en lång dag väntar...


Today, min nya tröja! :) Love it!

img_1007 (MMS)

Today, min nya tröja! :) Love it!


11-11-11 Idag e det exakt en månad kvar ti...

11-11-11 Idag e det exakt en månad kvar till den beräknade dagen då vår lille grabb ska komma!! :) spännande!! Idag e jag ledig! Skönt! Å ett underbart väder e det! E så sugen på en promenad men får ju inte promenera. :( jaja, får stå ut den sista tiden! Sen så hoppas jag det släpper i mitt ben ganska så snart efter förlossningen, så man kan ut å gå med lillen! :) Idag har Jojjo vart förbi på fika. Var väldigt kul att få träffa henne, var så längesen! Tiden springer förbi för fort ibland! Senare idag blir det en tripp till Överlida. Det e den årliga "skoj å ploj" i helgen. Så Markus ska vara med å spela i min systers sambos lag. Så vi ska sova över. Å imorn vankas det en tripp till Göteborg för mig, Mona, Roxana, Michan å Marina. Vi ska ut å käka å sen blir det "ladies night" på Scandinavium. Ska bli sååå kul! :) hörs senare...


Oj oj vad jag har hållt igång, men det e g...

Oj oj vad jag har hållt igång, men det e gött det, så länge man orkar!! :) först blev det e varm å go dusch, frukost, fixa i ordning mig. Åkte iväg å handla, å om "blomsterjätten" å handla lite nya uteblommor, sen hem å plantera om, fixa ute på balkongen där jag drog ihop utemöblerna, slängde gamla blommor. Nu har jag ätit lite mat, å ska ut igen på lite ärenden, sen blir det jobb. Å efter jobbet så ska jag åka å hämta marina å dra till "Skene järn" på "tjejkväll". :)


SMS-inlägg

img_0215 (MMS)


Sista träffen innan återträffen.... Idag v...

Sista träffen innan återträffen.... Idag var vi på föräldrargruppen, nästa gång har vi inga magar, istället e dem i våra famnar!! :) nu längtar vi såååå! Ska bli underbart! Efter träffen fick jag jobbat en sväng till. Men nu har jag å älsklingen ätit kvälle, å så blir det mys framför tv:n. Imorn e jag ledig under förmiddagen, då ska jag ut på lite ärenden. Å fixa lite här hemma. Ciao sålänge!


Today

img_2396 (MMS)

Today


Då har man jobbat. Efter det så åkte jag o...

Då har man jobbat. Efter det så åkte jag om marina å c/o å kika in det nya hemmet!! Kanonfint var det! :) blev kaffe å en massa tjat. Sen strax innan åtta drog jag hemåt. Syrrans sambo Daniel var hos min andra syrra idag å fixa lite, så på vägen hem så hämta han med våran gästsäng. Så nu kan vi äntligen fixa ordning inne i barnrummet. :) ska bli kul!! Så ska fortsätta här nu, hörs mer imorn! Adios!


E hemma hos Michan å Adam å Alexandra busa...

img_6430 (MMS)

E hemma hos Michan å Adam å Alexandra busar för fullt!! :)


Today

img_5225 (MMS)

Today


Massagen avverkad, lika gott som vanligt! ...

Massagen avverkad, lika gott som vanligt! En gång till ska jag gå innan det e dags att pluppa ut ungen :) hehe. Nu håller jag på att fixa käk till mig å älsklingen. Det blir torsk i ugn med kokt potatis. Mums... Sen e det dags för jobb resten av dagen.


Var som sagt ledig i förmiddags, det var s...

Var som sagt ledig i förmiddags, det var skönt! Sen vart det full rulle på jobbet hela eftermiddagen. Jag e även ledig under förmiddagen imorn, så 9.30 ska jag på massage. Ska bli underbart gott! Behövligt som vanligt! :) hörs mer imorn... Natti!


Today

img_1043 (MMS)

Today


In å kika på TV4 efter tio med Malou. Hass...

In å kika på TV4 efter tio med Malou. Hasse å Tomas e där å visar frisyrer. Det e dem jag jobba med i Jönköping!! :) grymma!


Hemmamys!! :)

img_3668 (MMS)

Hemmamys!! :)


en mysig kväll

har vart en väldigt lugn dag.... efter storstädningen iaf... det tog slut på mig totalt!! har vart jätteseg hela dagen idag. men det e skönt att det e gjort iaf.

ikväll blir det en fortsatt lugn kväll. har inte gått utanför dörren idag å så får det förbli! lite kvälle snart. har precis smaskat i mig glögg, å det var inte fel...:)

hörs mer imorn. e ledig under förmiddagen, ska bli sååå skönt!!!

35 veckor

nu har jag gått 35 veckor..... :) nu rusar det.... tycker jag i för sig hela graviditeten har gjort. :)

i vecka 36 händer det här:




Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. 

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

källa:bebycenter.com

söndag morgon

får börja lite kort om gårdagen.....
en fullspeckad dag som sagt! Markus dömde innebandy igår. det var den årliga innebandynatta här i Skene. så jag körde han dit, sen åkte jag å handla en massa mat. kom hem å fick slängt på en tvätt. 
sen åkte jag om syrran (Michan) en sväng å hälsa på. fick stanna på lunch, snällt! :) Mona å barnen kom oxå. dem tog jag med mig hem sen. dem stanna här över natten. fick slängt i en andra tvätt... en stund senare kom Michan å Alexandra förbi på fika. sen åkte jag å barnen å hämta upp Markus. när vi väl kom hem igen så var det bara att börja på med middagen. Markus syster Sandra å sambo Daniel kom förbi på käk. det blev en helkväll med en massa tjat å spel. en mycket trevlig kväll!!

natten till idag vart sådär får jag säga. det börjar bli jobbigt å sova. vet inte hur jag ska ligga för att det ska bli bekvämt? hur jag än vrider å vänder på mig, så värker det tillslut i ryggen min. å det e så jobbigt!!! så inatt har jag inte sovit många minutrar... kommer nog kännas i eftermiddag.
å idag ska jag ta tag i städningen, behövs.

längtar tills vi får bort gästsängen i barnrummet, så man kan få ordning där nu. just nu ser det ut som ett förråd med alla inköpta grejer till bebben vår.

hörs senare...

Oj då, har helt glömt av att skriva ett in...

Oj då, har helt glömt av att skriva ett inlägg idag... Det har vart full rulle idag, så jag får skylla på det. Jag får säga natti nu, så hörs vi mer imorn... :)


Hemma å trött efter en dag på jobbet... Om...

Hemma å trött efter en dag på jobbet... Om en sväng drar jag till syrran (Michan) på en myskväll! :) hörs mer imorn!! Ciao!


Today

img_5944 (MMS)

Today


Ett ord, 216 poäng. Fan vad jag e grym!!! ...

img_3153 (MMS)

Ett ord, 216 poäng. Fan vad jag e grym!!!  Men tönten till pojkvän avsluta spelet. Han gav upp med en gång! Tråkig han e!!


Ligger å kvällsmyser med bebben vår! :)

img_8688 (MMS)

Ligger å kvällsmyser med bebben vår! :)


Äntligen har bootsen landat i mina händer....

img_2597 (MMS)

Äntligen har bootsen landat i mina händer... Beställde dem för 7 veckor sedan. Det får nog bli en invigning imorn. :)


Today

img_1053 (MMS)

Today


Underbart med en lugn å stillsam morgon!!!...

Underbart med en lugn å stillsam morgon!!! :) har tatt mig en varm å go morgondusch, ätit frukost, tatt mig en kaffe, slått in presenter å julklappar. Sitter fortfarande i min morgonrock, men ska ta mig ner å fixa i ordning mig nu. Om en timma kommer älsklingen hem från jobbmötet. Då blir det att fixa lunch. Hörs senare...


Denna dagen gick fort.... Det har verklige...

Denna dagen gick fort.... Det har verkligen rullat i ett! Först barnmorskan, sen jobb, hem å fixa lunch, lite mer jobb, sen föräldrargruppen. Hos barnmorskan idag gick allt jättebra! Allt såg så fint ut. Barnet växer precis som det ska. Å följer fortfarande den "normala" kurvan. Precis på linjen :) han ligger långt ner med huvudet men fortfarande ruckbart. Har visst ett brett bäcken. E hemma nu igen, å har lite ont i huvet... Så det blir en lugn kväll i soffan. Imorn e jag ledig under förmiddan, ska bli skönt!


Kan det bli bättre? :)

img_6610 (MMS)

Kan det bli bättre? :)


Hej hopp, nu e jag hemkommen sen en stund ...

Hej hopp, nu e jag hemkommen sen en stund tillbaka! :) har jobbat. Just nu har jag myst ner i mina myskläder, tänt en massa ljus å sitter på en stol vid spisen å gör tomtegröt. Det tar sin lilla stund... Samtidigt sitter jag å spelar wordfeud. :) Imorn e det besök hos barnmorskan. :) å efter det blir det jobb. Sen på eftermiddagen e det föräldrargruppen som gäller. Så en mycket trevlig dag imorn att se fram emot. :)


RSS 2.0