en härlig dag

varmt å härligt har det vart idag.... jag har jobbat i vanlig ordning. var hemma på lunchen i vanlig ordning :) blev pitabröd med kebab, grönsaker å hemmagjord vitlökssås. :)
sen åter jobb.
men imorn e jag ledig. då ska jag å älsklingen åka ner till Varberg på mysdag, kika runt lite å strosa runt i stan.

sen på kvällen kanske vi drar upp till byn, å går på "Sommarfredag" som har premiär imorn. det kommer vara allt från tivoli, sommarkrysset, olika uppträdanden, mat öl å vin servering... hoppas nu det blir mycket folk, bra väder å en lyckad kväll. nu när det äntligen händer nåt i lilla Kinna!! :)

vi har ätit klart, så gott med grillad lax, färskpotatis, å gräddfil med gräslök å kryddor. :)

Grillkväll med älskling ute på baksidan. :...

imag1620 (MMS)

Grillkväll med älskling ute på baksidan. :) mys mys...


Nu e det dags för fruktsallad, bestående a...

imag1617 (MMS)

Nu e det dags för fruktsallad, bestående av, kiwi, ananas, vattenmelon, vindruvor å smultronen från trädgården. :)


sommar, sommar å sol...

LOVELY!!!! så här ska det vara under sommarn.... tyvärr ser helgen inte så trevlig ut... :( typiskt!

idag under min lediga tid började jag med en PW, 07.45 traska jag iväg. underbart!! :) sen hämta jag upp Alexandra å så åkte vi till Mos strand å sola till 13.00. färgen tog sig lite iaf... lite lagom. man får ju börja om från början igen nu efter detta tråkiga väder som vart. 
sen vid 14 jobbade jag en sväng, men slutade tidigare idag så jag har vart vid backagårdsbadet där syrran med familj satt. jag hade med mig min andras syrras barn så hon kunde åka iväg på lite ärenden. så dem fick badat i bassängen istället. :)

nu e man som sagt hemma igen, har även hunnit med att handla lite. har handlat en massa goa färska frukter som jag ska skära ner nu ikväll å smaska på.

kl.20 börjar "klockan åtta hos stjärnorna". tycker det e ett trevligt program så det ska jag se på tänkte jag...

imorn blir det jobb i stort sett hela dagen... men på fredag e jag ledig!!! :) nice!
men på lördag e det åter jobb som väntar, en brud å en klipp å sling kund.


Nu sitter jag å njuter i kvällsvärmen ute ...

imag1614 (MMS)

Nu sitter jag å njuter i kvällsvärmen ute på bslkongen. :) underbart. Här ska jag avnjuta min kvällsmat å surfa runt lite på datorn...


Fick fatt i några ynkliga smultron i våran...

imag1613 (MMS)

Fick fatt i några ynkliga smultron i våran håla...


över 30 grader

idag har det vart underbart!!! :) äntligen sommar igen. fick långlunch idag så jag hann å sätta mig ute i solen en sväng. idag till lunch fick det bli pastasallad med kyckling å bacon. underbart gott nu när det e så varmt!!! :) jag gjorde en massa så det räcker imorn me.
på tal om imorn så e jag ledig under förmiddan. börjar först kl.14 så imorn blir det att gassa i solen hela förmiddan.

nu film med älsklingen, "Hall pass".

jag gången 15 veckor

här får ni se min 15 veckors mage...det börjar ta form.... :)



midsommar


alla på plats med en välkomstdrink i handen :) Markus, Rickard å Tobbe

jag å Marina

lilla söta Sigrid :)

käkdags...


å lite snapsvisor...

jag å Sigrid :)

Sigrid fick en liten midsommarpresent från oss, en barbarpappa bok. kommer ihåg när det gick på Tv när man var liten, var ju grymt! :)

det klassiska chokladhjulet...

....å jag vann! :)

i väntan på dem andra som vandrar ner till havet på en tipspromenad som jag fixat tog jag den här fina bilden :)


baddags för herrarna.

jag å Eva-Lena :)

En riktig husmanskost står på menyn idag. :)

imag1612 (MMS)

En riktig husmanskost står på menyn idag. :)


home sweet home

vi har varit hemma sen 11 idag... jag har grejat å packat upp lite grann. slängt i en tvätt med lakan. käkat mat, å hunnit med att rensa ute på framsidan, där jag kraffsade bort skiten mellan plattorna i gången å i landet. :) blev sååå mycket finare å fräschare.

sen efter det kom Michan förbi med Alexandra... när jag å Maja har myste på baksidan. hon har saknat oss enormt i helgen. :) hon e sååå gosig!! det e hon alltid i för sig. :)
vi satt å fika lite å så. härligt å känna lite sommarkänslor igen, det var på tiden. ska tydligen bli bättre väder i helgen. å det e inte fel... :)

nu e jag själv igen å ska packa upp det sista ur min väska. å vika lite tvätt som jag fick tvättat innan vi åkte till Espevik.

Markus jobbar idag men han slutar nu ikväll, så då blir det film :)

kort från midsommar slänger jag in imorn, orkar inte idag...
adios!

Vet inte om ni ser, men vi har fullt med s...

imag1611 (MMS)

Vet inte om ni ser, men vi har fullt med smultron i våran lilla håla. Gott!


Titta så fint våran borstnejlika blommar.....

imag1610 (MMS)

Titta så fint våran borstnejlika blommar.... :)


Ikväll blir det käk på Bakfickan i Varberg...

Ikväll blir det käk på Bakfickan i Varberg. :) ska bli mycket trevligt!! sen får en se hur länge man orkar stanna å se fylleslagen på Sociten. :) Ha en trevlig kväll, vad ni nu ska hitta på! :)


Hej hopp.... Igår vart det en fullspeckad...

Hej hopp.... Igår vart det en fullspeckad dag.... en mycket trevlig å rolig dag! Händelserik får jag säga. :) kort kommer upp imorn... å vet ni vad.... jag vann på chokladhjulet.... i år var det banne i mig min tur. Det blev 3:e gången gillt. :) så en paradisask fick jag med mig tillbaka till stugan. Den ska vi smaska på idag. :)


åhhhh...

kikar resor... :) kanske e sugna på att dra iväg igen!! i mitten av augusti lutar det mot i så fall. Rhodos...
sitter här vid datorn å drömmer mig bort...

det e mycket man vill!!!

tillbaka till verkligeheten... :)

idag har det vart fullt upp, jobb å efter det lite ärenden.... hämtade ut min Iphone som jag fick hem idag. ska bara lära mig den nu... så jobbigt å lära sig nya telefoner. men ett måste, för min har lackat helt å hållet mer eller mindre. men det tar ju ett par dagar tills mitt nr förs över till det nya simkortet så jag får hålla ut lite till...

ikväll har vi bara tatt det lugnt, käkat revben, potatissallad å vitlöksbröd.
ska om en sväng ut till förrådet å hämta in våra väskor å börja kika på vad man behöver packa med sig till Espevik. både sängkläder å annat som ska me.... så det e lite å tänka på...

blir nåt sms-inlägg i helgen. sen på söndag blir det lite större inlägg + kort från helgen... :)

TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER ALLA!!! :)

ciao!

Dagens...

imag1609 (MMS)

Dagens...


1 day left

imorn e det sista dagen innan det e dags för lite midsommarfirande :) veckan har rullat förbi hur fort som helst ju.... härligt!!! :)

fullspeckat schema imorn me.

idag har jag gått med huvudvärk hela dagen... e en tung luft ute antagligen, eftersom jag haft det till å från nu i flera dagar. brukar känna av sånt. hoppas det blir bättre till helgen.

nu e det gamla vanliga som gäller, slappa i soffan under filten å kolla på TV.
ciao!

Har ändrat mig.... blir nog den här fina k...

imag1607 (MMS)

Har ändrat mig.... blir nog den här fina klänningen istället på midsommardagen som jag fick hem idag från nelly. :) love it! Å den e superskön.


15 veckor

idag har jag gått 15 veckor.... :) en lång väg kvar att vandra. men kul e det!!

mår toppen får jag säga. men märker att jag inte kan äta så mycket till frukost. det tar emot väldigt fort. jag mår inte illa eller så. men det vänder om jag äter för mycket å antagligen för fort. jag stressar lätt på morgonen innan jobbet väntar. man går upp i sista minuten. å det e inte så bra för mig märker jag. igår spydde jag efter frukosten. åt alldeles för mycket å för fort. så det bara vände för mig med en gång innan sista tuggan skulle ner.
å idag fick jag spytt pga tandkrämen som kan orsaka klökningar å det gjorde den på mig idag. åt frukost å precis efter sista tuggan svaldes hade jag tandborsten i munnen å då vände det med en gång. jag mår aldrig illa utan det blir av en ren reaktion för min mage...
så får ju iaf tacka att jag inte mår illa. för det hade vart jobbigt!!!

så hädanefter måste jag äta lugnare å kanske vänta med tanborstningen en stund så maten hinner skunka ner lite. :) 

 

2 days left

det rullar... härligt. en dag närmare helgen å midsommar. :)

idag har jag jobbat hela dagen. jobbade till 19...

så det var raka vägen till duschen när jag kom hem, å nu har jag fått i mig kvällsmat. å till efterrätt svenska jordgubbar :)

nu...TV å bara slappa i soffan...  


Dagens... skor, ett par jättegamla convers...

imag1605 (MMS)

Dagens... skor, ett par jättegamla converse. Som knappt ser använda ut = det e dem ej heller. Har haft dem i säkert 13 år... :)


v.14 & v.15

under dessa 2 veckor har jag mått jättebra, har inte känt nånting. man blir ju alltid nojig när man mår så bra. å det ska la man inte klaga på, men jag kan ju säga att jag längtar tills man känner krabaten där inne så man känner av att det e nåt innanför skalet :)

på onsdag har jag gått 15 veckor.

under vecka 16 sker det här:

"Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern.

Ibland kan det göra ont i sidorna av kroppen när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska."



källa babycenter.com

3 days left

känns så bra.... 3 dagar kvar sen helg... :) midsommar.... tjohoo!!! ska bli sååå kul!!! :)


förra året:



Marina å Sigrid... då var hon en lite pluttis!! :) sötis! :)

jag å Marina blev såååå glada när vi snurra på jul å vann varsinn skål!! :) hehe

övning ger färdighet! :)

oj,bilden på sne... jaja... markus har tatt sig ett dopp!! i det varma vattnet :/


ikväll blir det lugnt.. ska äta lite här nu. sen bara slappa. Markus jobbar dygn så jag å Majsan e själva :) mys mys...


lunch

det regnar, regnar å regnar!!! vilket fruktansvärt sommarväder vi ska ha här i Sverige då! :(

har småjobbat lite under förmiddagen, Marina å Sigrid kom förbi på en kaffe, sen var det åter jobbet en snabbis å ta en klippning.

e hemma nu å har käkat lunch, å nu ska jag mysa ner i soffan en sväng innan jobbet väntar igen :)

hörs senare...

min mage kurrar

när jag kom hem från Överlida höll jag vad jag lovade mig själv. jag satte igång med dammsugningen med en gång.
efter det blev det lunch dags, pannkakor fick det bli idag. orkade inte göra nåt mer avancerat.

sen åkte jag hem till Marina, Sigrid å Tobbe å hälsade på. tjöta lite skit å en kaffe på det. fint så här en söndag :)

nu e det dags för kvälle, magen kurrar... sen en film med älslingen.

ciao!!

Nu e man len som en barnrumpa på benen.......

Nu e man len som en barnrumpa på benen.... hur gött!! :) nu hem till kinna å lilla majsan... :) dammsuga står på schemat...


Fullt ös hela dan har det vart!! Carola å ...

Fullt ös hela dan har det vart!! Carola å Annelie blev jättefina i hår å smink. :) dem var sååå nöjda... Sen vart det raka vägen mot Överlida å hämta Mona å Leon å så åkte vi till Gekås. Fick handlat det lilla jag skulle å lite lite till. :) sen åkte jag hem till kinna å hämta upp Markus som jobbat å så åkte vi tillbaka till Överlida. Där vi nu ligger i gästrummet å ska sova efter en trevlig kväll... :) natti natti


Gästhuset

nu har jag å älsklingen precis vart på "Gästhuset" å käkat pizza. det e nämligen en nyhet för restaurangen med pizzor. å Farzard gör dem med bravur!!! :) men lämna hälften för jag blev såååå mätt. e sååå fruktansvärt pinsamt bara när man lämnar så mycket. då tror dem ju att man inte gillar den. men det gjorde jag verkligen!!!

gå in här å läs mer om Gästhuset.

nu blir det film med älsklingen... mys mys!

hållt igång

nu har jag varit väldigt duktig :)
efter jobbet idag åkte jag direkt å handla, sen raka vägen hem. städa hemmet, satt igång diskmaskinen, en maskin tvätt. så nu förtjänar jag en lugn å mysig fredag kväll... :) skönt när allt sånt e avklarat iaf. måste ta tag i det med en gång, för hinner jag sätta mig ner så e det kört.

imorn väntas det lite jobb, ska vara på salongen strax innan 11. ska fixa Markus mamma å hans morbrors fru Annelie. dem ska på bröllop imorn. ska fixa med både hår å smink. :)
sen efter det ska jag direkt till Överlida, hämta upp syrran, å så ska vi vidare till Gekås å inhandla lite grejer. jag ska även stanna över natten. Markus jobbar dygn imorn så då får man passa på att mysa med syrran istället. hehe :)

sen på söndag förmiddag ska jag till Roxana å vaxa mina ben (efterlängtat). ska bli underbart gott. sen blir det hemfärd!

Dagens...

imag1603 (MMS)

Dagens...


vart lite hurtig

idag vaknade man upp med ett underbart väder. börja dagen med ett besök hos min barnmorska Elisabeth. allt var bara bra med alla värden å så. :)

sen åkte jag om revisorn å lämna in lite papper. sen tog jag en sväng om kusin vitamin Josefin (haha, där fick jag till det) på en kaffe å tjata lite... :) var längesen nu vi sågs. innan sågs vi på jobbet, men hon slutade efter jul för att börja plugga igen. så det var kul att få träffa henne en sväng!! rådfråga lite om framtidens mammaledighet, det e mycket att tänka på.

sen var det bara att åka hemåt å ta hand om tvätten (som jag fortfarande inte fått hängt upp) :/

satte mig därefter i solen ute på balkongen å läste ur min bok. håller på att läsa en av Katarina wennstams 3 börcker: "Döderkök"

började jobba kl.15 idag, strax efter jag kom till jobbet så råkar kollegan Carina ut för en olycka. vet inte hur hon lyckades, men i vilket fall som helst så lyckades hon få in sin virknål som man använder sig utav när man plockar upp slingor ur en hätta. den sätter hon rakt in i handen snett framför tummen (i handflatan). vi hörde ett rejält skrik. vi springer fram till henne å ser virknålen sticka rakt upp från handflatan. den har hon råkat får ner i handen 3-4 cm. aj, aj, aj! en kund fick köra henne till vårdcentralen i Kinna där hon inte bli mottagen för hon e inte inskriven där, så Josefin får hämta henne där å köra henne till Skene där hon e inskriven. hon fick komma till läkarn som fick bedöva handen å göra ett snitt på översidan av handen för att sen trycka igenom virknålen genom handen. fy f_n alltså!! så nu har hon ett hål igenom hela handen... läkarn vågade inte dra ut den från det hållet den hade åkt in eftersom virknålen har en ögla längst fram som kan skada handen inifrån ännu mer...

stackarn.... en grej som händer Carina som man aldrig trodde man skulle få vara med om i sin karriär som frisör. som sagt undrar vi fortfarande hur hon lyckades???


så ser virknålen ut...

efter jobbet så slängde jag på mig gå ut å gå kläder å gick en rask promenad. helt underbart ute. härligt varmt å en härlig luft att inandas. :) ljuvligt med sådana kvällar!!! :)

nu blir det soffan... ciao!




en vit...

ja då blir man snart som alla andra här i världen ägare till en Iphone 4. men jag sticker ut lite ur mängden å får hem en vit sådan om 1-2 veckor. :) ska bli kul!! min Htc börjar lacka nu så det var dags att byta. vet att Iphone 5 ska komma nån gång i höst, men det kan lika gärna dröja ett 1/2 år till.... det dröjer alltid mer än vad dem säger. så jag tog en Iphone 4 nu istället. orka vänta... :)


Fräsch!!!


Dagens...

imag1601 (MMS)

Dagens...


barnmorskan

imorn e det besök hos Barnmorskan Elisabeth :) inskrivning 2. hoppas allt ser bra ut... jag trivs så bra med Elisabeth, det e viktigt det där med banmorskor, att man förstår varann å att det e mysiga å trevliga mot en, tillmötesgående. 

snart blir det sängen, ska lägga mig å läsa lite innan lampan släcks.
natti säger jag!

klänningarna var super!!!

åhh, så glad jag blir, klänningarna jag skickade efter från Nelly var jättefina å satt som en smäck. :) jag hoppas bara klänningen jag vill ha på bröllopet om 6 1/2 vecka passar då oxå. det återstår att se... :)





jag ska ändra en liten grej bara på denna klänning. jag gillar inte att sidorna på spetsöverdraget e helt öppet, så jag ska sy igen en liten snutt på vardera sida. sen så e jag helnöjd! :)
den här klänningen ska jag ha på midsommardagen då det blir Varberg, närmare bestämt käk på "Bakfickan" på Sociten. :) på midsommarafton får vi se vad det blir...

Dagens...

imag1599 (MMS)

Dagens...


god morgon

nyduschad, å ätit frukost... sitter i soffan i min morgonrock å morgonmyser...
börjar jobbet först kl.14, härligt! :)

får se om en kommer ut lite å gör nåt vettigt av den lediga tiden man har innan man börjar jobbet... e väldigt gott att bara slappa oxå ;)

från v.12

har ju nu i ett par veckor mått kanon får jag säga. har inte känt nånting. förutom nu det sista då jag känt att ligamenten tänjs. det vill säga:

Foglossning – bäckenuppluckring (symfyseolys)
Ditt bäcken består av tre ben – ett bak och två fram, som hålls ihop av ligament. Det finns tre ”fasta” fogar som håller ihop bäckenet – en framtill som heter blygdbenet och en på vardera sidan om ryggraden. Under graviditeten mjukas ligamenten i bäckenet upp av hormonet relaxin, för att barnet så småningom skall kunna ta sig ut. Detta kan ibland medföra att ligamenten tänjs ut för mycket och skapa rörelse i bäckenet, särskilt om det utsätts för tryck. Tyngden från barnet kan förvärra situationen och ibland göra så att blygdbensfogen delar sig lite – foglossning. Besvären kan uppkomma när som helst under graviditeten och gör ont, ibland mycket ont. Besvären kan även uppstå om du sitter eller ligger stilla under långa stunder men även om du är alltför aktiv.

Symtom
* Det är svårt att gå
* Det känns som bäckenet delar sig
* Smärta i blygdbenet och/eller korsryggen. Ibland i ljumskar, höfter, skinkor eller insidan av lår
* Det gör mer ont om hela kroppsvikten läggs på ena benet

så det e detta jag känner av i mellanåt. men annars mår jag som sagt toppen :)

imorn har jag gått 14 veckor. :)


dålig

det blir tyvärr inga kort på mig så ofta, ska skärpa mig med det. men just nu känner man sig bara pluffsig. man e i mellan läget där man går runt å ser lite mullig ut runt magen endast. så man känner sig halv ful å sleten...

fick ett sms innan, att mitt paket från Nelly har kommit till posten, så paketet e hemma hos mig imorn. :) hoppas hoppas hoppas klänningarna passar nu. den ena hoppas jag även passar om 6 veckor då jag förmodligen ska ha den på bröllopet. :)
så den ena får ni ju inte se än, men den vita som jag har lagt in å visat er ska jag testa å fota med den på. :)

nu ikväll ska jag bara ta det lugnt. har vart seg idag. fortfarande ont i huvet å täpter i näsan. man orkar ingenting. ingen energi för fem öre...

ännu en ledig förmiddag

inte fel.... en lugn vecka att se fram emot. :) skönt efter dessa monsterveckor som vart.

här behövs storstädas å fixas, så man har å göra... :)

Borstnejlika

här får ni en skymt av Borstnejlikan jag planterade förra sommarn som äntligen har växt till sig å börjat blomma. :) jättekul, å dem blev sååå fina.




som sagt, så håller dem på att blomma ut nu så det kommer bli ännu mer, men man ser vilka härliga färger det blir :)
kul att man har lite gröna fingrar iaf... :)

helt färdig

å det e inte utav att jag jobbat i endast 4 1/2 timme idag utan jag e sååå täpter i näsan å e tung i huvet. men har tatt mig en alvedon nu å fått i mig kvälle, så hoppas det blir bättre...

ska bara ta det lugnt resten av kvällen, slappa i soffan...


en ny vecka å en ny dag

:)

god dag gott folk!!!

mår toppen å en härlig dag e det idag, man blir mycket lyckligare med en gång :)
börjar jobba först 14.30.

Michan, Adam å Alexandra har vart här nu en sväng. vi har fikat å käkat lunch tillsammans.


go kväll!

ja, då var denna helgen över. en härlig dag har det vart idag. :)

vid lunchtiden kom Markus pappa förbi, det bjöds på laxgryta å till efterrätt, svenska jordgubbar, grädde å socker. :)

efter det så åkte vi å hälsade på Michan å familjen. Mona å resten var där me. Daniel la golvet i deras källare. det blev jättefint. vilken skillnad!!! :)

nu har vi bara tatt det lugnt, käkat kvälle, å nu ska jag nog bara lägga mig å läsa å njuta av kvällen... ciao!

Markus å Alexandra myser... :)

imag1598 (MMS)

Markus å Alexandra myser... :)


Har fått hem nya nr av "damernas värld" so...

imag1596 (MMS)

Har fått hem nya nr av "damernas värld" som jag ska kika i sen :)


en lugn å härlig dag

har precis vart å firat syrran. nu e vi hemma igen å Markus har gett sig ut för att olja klart altanen. å jag ska snart påbörja lunchen. som består av laxgryta med färskpasta. :) mumsigt!!!

sen ska jag nog bara gotta mig i solen...vara ute å njuta av vädret å att det äntligen e lite uppehåll. :)


Nu ligger vi i sängen, trötter... vi har s...

Nu ligger vi i sängen, trötter... vi har som sagt vart på kalas i Fritsla, å efter det hängde vi med Madelene å Rickard hem en sväng å tjöta lite. Det var mycket trevligt. :) Imorn e det åter kalas, då ska syrran firas. :) sen ska vi pyssla lite här hemma... Natti natti


kalas

idag kl. 16 ska vi infinna oss i Fritsla å fira Markus 2 kusiner, Andreas å Hanna som fyller 20 år! :) ska bli trevligt.

tidigare idag så var jag uppe i byn med Michan, Adam å Alexandra å kika efter present till våran syster Malin som vi ska fira imorn. vi hittade en massa fint, hoppas bara det passar me, :)

nu måste jag iväg ett ärende till. ska åka till "Skene järn" å köpa träolja till vårat trädäck på baksidan som fortfarande bara e halvt målat. :) å så ska jag om apoteket å kika efter "mandelolja" som ska vara bra att smörja magen me, nu när den växer... :)


hemma igen

ja, då var man hemma igen. mysig kväll uppe i våran lilla by idag :) härligt väder det blev.

nu blir resten av kvällen väldigt lugn...ska slänga mig i soffan nu å bara gotta mig. :) ska skära upp lite go frukt, har köpt honungmelon, vindruvor å svenska jordgubbar. men en låda med jordgubbar har vi redan smaskat i oss idag så den andra vi har kvar sparar vi tills imorn :) dem var jättegoda å megastora!


"Mathias Melo" nu på skrädderiet i Kinna :...

imag1595 (MMS)

"Mathias Melo" nu på skrädderiet i Kinna :) han e grym! Vilken röst...


beställt lite :)

nu fick jag beställt 2 st klänningar på Nelly. :) kan visa er den en men den andra ska jag troligtvis ha på mig på Amelie å Fredriks bröllop den 30 Juli, så den vill jag inte visa upp ännu. :)

men den ena jag beställde e den här:

Lace Cape Dress SEK 399, Reverse - NELLY.COM
kanske blir en midsommarklänning :)

nu, helg!!! :)

nu e det färdigjobbat för denna veckan... känns gott. det har vart full rulle. börjar först på måndag eftermiddag igen. så lite långhelg har mna nästan :)

ikväll e det "Mingla i mark" här i Kinna, så vi ska nog ta oss upp en liten sväng å lyssna på en kille som ska spela å sjunga som Markus känner, "Mathias Melo". annars blir det en lugn kväll. e trött å seg idag...

hoppas på bättre väder i helgen, hade inte vart fel! :)

Dagens...

imag1594 (MMS)

Dagens...


äntligen hemma

nu kom jag hem för en stund sedan... långa dagar.

en dag imorn me, sen så e det helg... :) hoppas på lite bättre väder då. dem stackars studenterna fick inget vidare väder idag, tråkigt för dem. regnet förstör så mycket. imorn skulle det i stort sett vara samma väder så småknattarna får inte heller nåt roligt väder. :(

i helgen vankas 2 kalas, Markus 2 kusiner ska firas å min syster fyller år idag så hon ska firas på söndag. :) så helgen e mer eller mindre fullproppad med aktiviteter.


så här ser jag ut efter jobbet nu för tiden...:)

haha :)


halvsleten å halvligger i soffan å chillar framför datarn :)

2 days left

sen e det åter helg, härligt. det e nästan olidligt att jobba i denna klippiga värme. man skulle helst vilja stå i en kalldusch samtidigt. hehe :)

jobbade till 19.15 idag. imorn får jag faktiskt lite sovmorgon, ska bli skönt! börjar kl.11 :) inatt sov jag så dåligt, både jag å Markus sov så dåligt. vi låg vakna från 03.30-06.30, så vi låg där å prata å grubbla på olika saker.... fasiken vad sånt e jobbigt. man blir så stressad av att man måste somna om, å så går det inte. men fick somnat till slut. fick sova 1 timma å 20 minuter till. sen var det bara upp å hoppa å göra sig i ordning inför jobbet :)


under den första trimestern

ska skriva lite hur det har kännts under första trimestern.
 
började känna av lite symptom under v.5-6 där jag började smått må illa under kvällstiden... sen efter nån vecka övergick det även under natten, men jag spydde aldrig. :) fick småäta på lite kex å dricka vatten.

i v.8-9 kunde jag börja må illa lite under hela dagarna, men vissa dagar kände jag ingenting. fick spytt en gång efter frukosten, då tandkrämen kan ge klökningar. det var även den morgonen jag fick blodsockerfall på jobbet. (Jojjo, det var då du satt i stolen å fick slingor) :)

sen efter v.9 mådde jag väldigt bra, vi åkte till Cypern... när det gick lite väl lång tid mellan måltiderna så kunde jag känna av lite illamående, men inget mer.
sista dagen där nere vakna jag med en massa spänningar runt livmodern. då vart man lite orolig. det kom å gick signaler runt livmodern, å det pågick hela dagen. så syrran Mona fick ringa sjukvårdsupplysingen å kolla upp så mina symptom var normala. även jag å Markus sökte på nätet å kolla vad det stod när man kände dessa symptom, men det var ingen fara. det var min kropp som vidgades för att få plats med livmodern som ska förflyttas till bukhålan. så när man läste detta så kunde jag pusta ut lite mer. men det e lite läskigt när man inte e på hemmaplan å helt plötsligt känner man av nåt man man inte har känt av alls tidigare å som bara dyker upp sådär från en dag till en annan.

det höll på lite smått hela den helgen vi var hemma... men på tisdagen gick det över.
å jag har mått jättebra sen dess. :)

nu idag, har jag gått 13 veckor. :)

fortsättning följer...

JAG Å MIN ÄLSKLING SKA FÅ TILLÖKNING!!! :) :) :)

nu kan vi äntligen dela med oss av våran FANTASTISKA NYHET!!! :) vi ska få tillökning...





jag har gått 13 veckor. :)

då e man igång igen

då var första arbetsdagen avklarad efter 5 dagars ledighet. :) har sååå fruktansvärt mycket å göra, men det e kul att det rullar på, ska inte klaga. nästa vecka e betydligt lugnare så får slappa då istället. :)


rent här hemma

a, nu kan det nästan inte bli renare här hemma :) skönt! ska bara lägga rent i sängen me sen e det klart.

har vart ute å övningskört en massa nu med Markus, sen drog vi raka vägen till Fritsla där det var fotbollsmatch som väntade mot Skene 09. vi drog när det var 25 minuter kvar av matchen för då låg Fritsla under med 2-9. så det var rätt så kört för Fritsla...

så nu resten av kvällen blir det lugnt... trött. klippigt ute. men det verkar som om vi slipper åskan. skönt i så fall. för det kanske e det som behövs för att det ska bli lite goare i luften.

städdag

nu ska jag sätta igång å städa å tvätta.... skönt när det e gjort! så har man tid för annat sen, nåt roligare för hoppningsvis :)

hörs senare...

fåtthem några tidningar

alltid trevligt!! häromdagen fick jag hem Vagabond som prenumererar på :)



å så i fredags fick jag även hem Damernas värld, en överraskning men alltid tacksamt. :) kommer få ytterligare 2 nr av dem gratis, precis perfekt nu med lite sommarläsning. så TACK så mycket! :)


Alexandra idag

lite bilder på söta Alexandra som myste i trädgården idag när hon var på besök med Michan :)


världens flin fick hon till när jag slängde fram kameran :) hehe


cooling!!! :)

fredagens grillning

lite bilder från fredagens grillning med Marina, Tobbe å Sigrid. :)


goa Sigrid

pappa Tobbe busar med Sigrid :)

grabbarna försöker kika genom fönsterrutan på fotbollsmatchen Sverige-Moldavien :)

Marina mumsar i sig den goda efterrätten, jordgubbar med grädde :)

vilken underbar kväll det var i fredags, man kunde sitta ute länge i bara linne å shorts... underbart!!! :)

vart ute HELA dagen

idag har jag verkligen utnyttjat det fina vädret... började med att rensa i våra 2 land, å vattnade vinbärsbuskarna... :) helt slut efter det, det var såååå fruktansvärt varmt när solen stekte på min rygg medans jag drog i ogräset... men samtidigt en underbar känsla!!! vill verkligen inte klaga. :)

sen kom Michan å Alexandra förbi, vi fika å käka tillsammans. vi satt här till 14.30 ung, sen promenerade vi bort till backagårdsbadet, var där en stund sen drog vi hem till Michan å mata Alexandra. gick tillbaka med handdukar å ombyte å tog oss varsitt dopp. Alexandra fick plaskat hon med. :)

sen drog vi oss hemåt till dem igen å grilla korv. :) kom hem nu först 21.30. så har vart ute hela dagen. har vart jättehärligt! kommer somna gott ikväll, man blir mör efter all sol å värme.

imorn ska det bli dåligt väder, eller rättare sagt hela veckan som kommer ska bli dålig. men det gör inget, imorn behövs det städas å tvättas, å sen jobbar jag monsterdagar hela veckan. kommer jobba mellan 09.00- 19- 20.00, så då får det gärna regna hur mycket det vill. sen till helgen igen får det gärna bli fint väder igen :) kom å tänka på att på torsdag e det student, å fredag skolavslutningar, så då kan det vara kul för dem om det e bra väder förstås, så det hoppas jag på!!!


blir så trött

har gjort 2 sms-inlägg, ett igår å ett i morses men inget har dykt upp. typiskt oxå!!!

igår var jag iaf i Överlida över hela dagen å gassa i solen hemma hos syrran, sen på kvällen åkte jag å Markus hem til Eliasson å Martina på grillkväll, det var mycket trevligt!!! :)

idag blir det en lugn hemma dag....Markus jobbar dygn, å jag ska ut å rensa i landet, å vattna vinbärsbuskarna. Michan kommer en sväng me. så vi ska la gassa i solen en sväng. får passa på idag me, för imorn ska det nog bli dåligt väder. :( men det kan vara gott det, så får man gjort lite här inne, måste storstäda å tvätta, så det står på schemat imorn.

hörs senare...

hur fördelningen i hemmet oftast blir... :)

hehe, det här var en rolig grej jag läste på min väns blogg, en rolig lista om grillning som dem tog up på radion i fredags... :) å när jag läste detta så kände jag igen mig direkt. jag satt å skratta när jag läste detta inlägg... :) läs själva å se om ni oxå känner igen er?! :)


Rutin

1. Kvinnan handlar all mat
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen – med en öl i handen.

 

Här kommer det viktiga:


4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

 

Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare…
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

 

Viktigt igen:

 

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

 

Ännu mera rutiner:
8. Kvinnan dukar fram sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.
9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

 

Och viktigast av allt:
10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till , (det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!

 


haft trevligt sällskap

:)
ikväll kom Familjen Jonsson å Tallkvist på besök. vi grillade lax med färskpotatis, å till efterrätt blev det färska jordgubbar med grädde. :) det satt inte fel vill jag lova.

imorn blir det en lugn dag. kanske åker förbi syrran ute i Överlida å solar med henne under dagen imorn. Markus jobbar hela dagen. på kvällen sen ska vi till Eliasson å Martina. ska bli kul. var längesen man såg dem nu.

hörs mer imorn gott folk! :) ciao!

min goa gryta

Thaigrytan...



den e nästan för enkel att göra..... endast kyckling som man skär ner i små biter å wok grönsaker, som man häller ner i grytan som du redan har hettat upp 2 st Paneng grytbas burkar i. :) koka i en 10 minuter ung, sen klart! superenkelt å supergott! :)

våra fina blommor












ni får ursäkta grillen å sopkvasten som står mitt i allt... men men :)


1150:- kostade allt, men vill man ligga på topp så.... ;) hehe

lapar sol

nu har jag även fått ordning på baksidan när det gäller blommorna... åkte å handla blommor till våran baksida i morses. det blev jättefint, så hemtrevligt det blir med en gång :)
har tatt kort, ska lägga in dem senare så får ni se.

annars idag har jag vart i solen, det e högsommar ute, inte en vind känner man, jättevarmt!! otroligt härligt!!! :)


en lugn kväll

jag fick planterat alla blommor jag köpte hem idag. tar kort på våran fina balkong imorn, så får ni se hur hemtrevligt det blev. :) vad blommor kan göra.

ikväll blir det en lugn kväll här hemma med go mat å film. jag ska laga thaimat idag. mumsigt!! :)


fick köpt hem lite blommor

nu ska det planteras här hemma. har köpt hem blommor så det räcker till balkongen å vid entrén iaf. baksidan får jag fixa en annan dag. blev så mycket att släpa med sig. köpte även 100L jord å 14L lecakulor, så det räckte för denna gången :)



färgerna på blommorna går i olika nyanser av rosa å i vitt :) kommer nog bli väldigt fint!

ska ta kort sen när det e klart!

Mirannas Calendargirl´s

här e kalendern jag hjälpte till med. den blev jättebra! :)



här e bilden jag har vart med å hjälpt till med :) med hår å smink!

ni kan gå in å läsa mer om Miranna å kalendern här!

Lisa

här får ni lite bilder från Lisas studentfirande :)



jag å syrran

söta Oliver

Lisa har hittat hem efter en färd på flaket inne i stan med klassen :)

söta syrrorna Lisa å Emma

Lisa e jätteglad!! här skålar vi för henne :)

Lisa blir ännu gladare nu när hon får öppna alla fina presenter :) allt hon fick var superfint!!! :)


god morgon

då har man vaknat... sitter å myser i min morgonrock i soffan å äter frukost. ska om en sväng dra på mig andra kläder å ut å fixa lite ärenden. hoppas "Blomsterjätten" e öppen idag. söndagsöppet kan jag tänka mig. ska köpa hem en massa planteringsjord å blommor å göra fint här hemma. :)

hörs senare...

firat söta Lisa :)

nu e jag hemkommen från Lerum, där jag å syrran å barnen har firat vår systerdotter Lisa. Hon var sååå fin!! å jättefina grejer fick hon. :)
å en perfekt studentdag blev det med detta undebara väder som har hittat tillbaka till oss. härligt!!! :) ska försöka sola lite nu i helgen, å hoppas brännan vill hitta tillbaka. jag fiskfjällar som aldrig förr just nu. å vitare för varje dag blir man...... suck! :(

imorn blir det en "greja i trädgårn dag", Markus ska klippa gräset å jag ska fixa i trädgårn, rensa i landet å kanske åka å köpa blommor till några krukor å börja plantera lite... :) det blir så fint med en massa blommor ute, i en massa glada härliga färger. :)

kort från studentkalaset kommer in imorn. :)

see ya!


RSS 2.0