37 veckor

nu har jag gått 37 veckor :)
å som jag skrev i ett tidigare inlägg så natten till torsdagen den 17 november så kilade han sig fast nere i bäckenet. så nu e han fixerad!! :)

i vecka 38 händer det här:
Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.

källa:babycenter.com

Kommentarer
Postat av: Johanna Dahllöf

Hej!

Vad spännande att du snart har en liten bebis!! Mysigt det kommer bli för er vid jul :). Jag är väldigt imponerad att du fortfarande orkar jobba! Lycka till med förlossningen.

Mvh Johanna

2011-11-20 @ 18:42:48
Postat av: Mari svarar

Hej!! :)

Tack så mycket!!! :) à ska jobba i 2 veckor till, så det e bara att bita ihop. :) det har gått jättebra hittills. À det e en mysig tid nu vid advent å jul så det ska bli jättemysigt att få en lite knodd! :)

2011-11-20 @ 19:33:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0